Du er ikke logget ind
Del


Tilbage
Billede af materialet En vej - to verdener ( 1 )
TVOptagelse
En vej - to verdener ( 1 )
9.-10. klasse Ungdomsuddannelser Voksenuddannelser

DR1

Dansk dokumentarserie i 4 afsnit. Det siges, at Danmark er et af de mest lige samfund i verden. Alligevel er der forskel på de levevilkår, vi hver især har - og uligheden vokser. Afstanden er dog ikke altid stor - nogle gange lever vi side om side med folk, der har helt andre livsbetingelser end os selv. I Brabrand vest for Aarhus finder vi Hejredalsvej. Som en usynlig mur deler vejen bydelen i to verdner. Til venstre for vejen ligger villakvartererne. Her bor folk, der er blandt de 10% rigeste i Danmark - i huse med egen have. Til højre for vejen ligger boligblokkene - her bor beboerne tæt sammen og mange er blandt de 10% fattigste i landet. I "En vej to verdener" skildrer vi livet hos en række familier, der bor på hver sin side af vejen. Deres forudsætninger er forskellige - men hvad betyder det for deres muligheder for at skabe sig et godt liv?


"En vej - to verdener ( 1 )" er en del af

Serie
En vej - to verdener

Side
af

Log ind og få adgang

Du skal logge ind med UNI-login eller WAYF - så kan du låne materialt

Danmark er et af de lande i verden, hvor uligheden er mindst, men trods det så er der stadig ulighed, hvilket klart dokumenteres i denne dokumentarserie. Hvad betyder uligheden for børns opvækstvilkår, vores fysiske som psykiske helbred, vores muligheder for at udfolde os og generelt for vores levevilkår?
Dokumentarserien kan indgå i flere faglige sammenhænge, men overordnet set er serien oplagt at bruge i samfundsfag inden for flere af hovedområderne, men dog primært i forløb eller projekter, der har fokus på social ulighed, social differentiering, kulturelle mønstre, velfærdspolitik etc.
Serien kan også være et vigtigt supplerende stof i flerfaglige projekter, ex SRP, SRO, SSO etc.
"En syg forskel" er en næsten samtidig dokumentarserie, der beskæftiger sig med ulighed, men som i højere grad undersøger det helbredsmæssige aspekt. "Scenen" er flyttet lidt nordpå til Aalborg, og med udgangspunkt i Aalborg Øst og bydelen Hasseris undersøges, hvordan forskellige sygdomme rammer nogle kvarterer hårdere end andre.
Endelig skal nævnes et forskningsprojektet ledet af Peter Vedsted, Aarhus Universitet, der påviser, "at der er områder af Danmark, hvor man går langt sjældnere til læge end gennemsnittet. Samtidig viser forskningsprojektets kortlægningen, at man i en stor del af de områder har en øget risiko for at dø, inden man er fyldt 75 år." (DR/DK Nyheder, se link nedenfor).

Idemager
Christian Vorting
Pædagogisk note
Carsten Landbo-Sørensen
Tilrettelægger
Johan Heurlin
Line Bruun
Paolo Impagliazzo
Udgiver
DR1
Udgivelsesår
2016
Faustnummer
TV0000100107
Fysisk beskrivelse
43 min, TV-optagelse
Sprog
Dansk
Materialetype
TV-udsendelse
Spilletid
43 min..
TV-dato
29. feb. 2016 kl. 20.45