Du er ikke logget ind
Del
Tilbage
Billede af materialet Arthur and the Minimoys
Spillefilm
Arthur 1, 2 & 3 - the complete collection
Arthur and the Minimoys

Europacorp

Til hverdag går den amerikanske dreng Arthur på kostskole i England, hvilket tydeligt og charmerende høres i hans brug af britisk sprogvariant, der står i kontrast til det amerikanske miljø, filmen udspiller sig i.
Hans forældre er fortravlede, og Arthur tilbringer derfor sommeren hos sin bedstemor på landet. Det gamle træhus, de bor i, er spændende og fyldt med genstande som masker, kort, skind og andre objekter, som bedstefaren har hjembragt fra rejser til det afrikanske kontinent. Alt sammen pirrende for Arthur, som desværre må se det hele blive solgt til en pantelåner, da bedstemoren er forgældet, og boligspekulanter står på spring, efter at bedstefaren på mystisk vis er forsvundet.
Til alt held og fordi Arthur er en nysgerrig og handlekraftig dreng, opdager han en hemmelig kode, som bedstefaren har efterladt. Koden viser adgangen til minimoysernes rige, hvor bedstefaren efter sigende har gemt en kostbar rubinskat. En skat, som ville kunne redde bedstemors hus fra de grådige boligspekulanter.
Arthur sætter derfor alt ind på at finde skatten, redde bedstemorens hus og måske opklare mysteriet om bedstefarens forsvinden.


"Arthur and the Minimoys" er en del af

Serie
Arthur 1, 2 & 3 - the complete collection

Side
af

Log ind og få adgang

Du skal logge ind med Unilogin eller WAYF - så kan du låne materialt

Arthur og minimoyserne er en animeret fantasy-spillefilm baseret på børnebøgerne "Arthur et les minimoys" af den franske forfatter og instruktør Luc Besson.
Det er oplagt at arbejde med karakteristik af aktørerne i filmen, fx med fokus på kontraster: minimoyserne/mennesker, forældre/barn, fantasi/travlhed/kapitalisme og repræsentationer af stereotyper: den gode bedstemor, de travle forældre, den eventyrlystne bedstefar, de små fantasivæsner og de afrikanske krigere.
Fantasygenren kan undersøges i arbejdet med filmen, hvor typiske træk som "the magic portal", "the chosen one", "home-away-home", "two worlds" og "good vs. evil" er tydelige.
Med en kreativ og legende tilgang kan man udarbejde et escaperoom, skrive hemmelige koder med citronsaft eller bede eleverne lave rebusser i stil med Arthurs indgang til den magiske fantasyverden.
At arbejde med eventyrgenrens tre prøvelser er også oplagt, da Arthur på tre dage skal finde skatten, bekæmpe en hær og overvinde en ond troldmand.
Under 'Supplerende materialer' længere nede på posten ligger en generel vejledning til arbejdet med film 'Working with English Films'. Den består af en række forslag til generelle ideer og opgaver til at arbejde med film i engelskundervisningen. Der er både forslag til mundtlige og skriftlige opgaver, og derudover er det særligt fremhævet, hvor it, bevægelse og kreativitet er integreret i disse.
Der findes ydermere et link til en Wiki som kan bruges i arbejdet med filmens karakterer.
En kuriositet er, at Freddie Highmore, der spiller Arthur, også spiller Charlie i "Charlie and The Chocolate Factory". En sammenligning af de to film vil derfor være oplagt, hvis man tidligere har arbejdet med Roald Dahls fortælling. Der er mange ligheder: fantasiverden, prøvelser og skøre og skæve karakterer.
Filmen findes også med dansk tale.

Filmfotograf
Thierry Arbogast
Forfatter til forlæg
Patrice Garcia
Instruktør
Luc Besson
Manuskript­forfatter
Céline Garcia
Pædagogisk note
Karine Østerholt
Udgiver
Europacorp
Udgivelsesår
2006
Faustnummer
CFUFILM1137106
Fysisk beskrivelse
103 min.
Sprog
Engelsk
Undertekster
Dansk
Distributør
Scanbox
Materialetype
Spillefilm
Spilletid
103 min..
Målgruppe
Tilladt for alle men frarådes børn under 7 år