Kampen går videre
DRKultur
Dansk dokumentarserie. I 1789 bliver verdens første feminist halshugget. I 1979 er tæv og trusler på livet daglig kost for alt for mange kvinder. Derfor besætter rødstrømper og andre kvindegrupper Grevinde Danner Stiftelsen og starter Danmarks første krisecenter. Sideløbende når ligestilling helt op på statsplan og med FN's kvindekonferencer op på verdensplan. Men pludselig forsvinder Rødstrømpebevægelsen. Hvorfor? Og hvorfor er Danmark i dag håbløst bagud i forhold til verdens andre lande, når det gælder ligestilling?
Log ind og få adgang
Du skal logge ind med Unilogin eller WAYF - så kan du låne materialetKampen går videre
Denne dokumentarserie skildrer kvindebevægelsens historie med udgangspunkt i årstallene 1970 og 1870.
Det fjerde og sidste afsnit beskæftiger sig med flere aspekter af kvindekampen.
I 1789 i forbindelse med den franske revolution formuleres menneskerettighederne, men det var mændenes og ikke kvindernes rettigheder! Den franske kvinde Olympe de Gounger skrev derfor straks "Kvindernes Rettigheder", som det første egentlige manifest for kvinder og deres rettigheder.
Forskning var af, om og for mænd, men i 1964 blev Kvinfo stiftet.
Vold mod kvinder har altid været et stort problem. I 1979 blev Krisecentret for voldsramte kvinder og børn Dannerhuset grundlagt.
Ligestilling på verdensplan berøres kort.
Og endelig belyses tiden efter rødstrømpebevægelsen, med en beskrivelse af bevægelsens eftermæle, og skitse over de efterfølgende bevægelser og strømninger.
Udsendelsen giver en fin intro til kvindebevægelsens historie, og kan danne udgangspunkt for det videre arbejde med kvindebevægelse, kampen for ligeret og ligeløn, kønsroller mm.
Dokumentarserien vil derfor være velegnet i flere fag, men især i historie, dansk og samfundsfag.
-
Historie
-
Historiebrug
-