Kvindehus og ligeløn
DRKultur
Dansk dokumentarserie. Femø-lejrens succes fører i 1971 til rødstrømpernes besættelse af et forladt hus i København. Snart summer landets første kvindehus af aktiviteter. Nu gælder det ligeløn! Rødstrømperne nægter at betale fuld billetpris i busser, når de kun tjener 80% af mænds løn. De kaster ligelønskager ud over Folketinget. Aktion følger på aktion. Side-løbende oplever vi i tilbageblik de engelske suffragetters vilde aktioner for stemmeret og myndiggørelse. En af de medvirkende, nydanske kvinder fortæller, at i dag er der ikke noget, der hedder myndig i arabisk kultur.
Log ind og få adgang
Du skal logge ind med Unilogin eller WAYF - så kan du låne materialetLigeløn
Denne dokumentarserie skildrer kvindebevægelsens historie med udgangspunkt i årstallene 1970 og 1870.
Andet afsnit starter md at fokuserer på det første kvindehus, der blev oprettet i 1971 efter Femø-lejren. Huset blev rammen om en lang række aktiviteter som café, biograf, bogcafé, værksted og ikke mindst "mandagsmøderne", som samlede en lang række kvinder, der diskuterede kvindekamp etc. Senere dukkede "basisgrupperne" op. Kvindegrupper hvor man kunne støtte hinanden, analysere kvindernes stilling, og ikke mindst diskutere, hvad der kunne gøres ved problemerne.
Der er et klip tilbage til begyndelsen af århundredet og suffragette-bevægelsen i England.
Dernæst fokuseres på "ligeløn", og kvindernes kamp for ligeløn i 60'erne og 70'erne. Der bliver af øjenvidner berettet om de forskellige aktioner, som rødstrømperne stod bag: Busaktionen, Folketingsaktionen etc.
Udsendelsen giver en fin intro til kvindebevægelsens historie, og kan danne udgangspunkt for det videre arbejde med kvindebevægelse, kampen for ligeret og ligeløn, kønsroller mm.
Dokumentarserien vil derfor være velegnet i flere fag, men især i historie, dansk og samfundsfag.
-
Historie
-
Historiebrug
-