Rødstrømper og Blåstrømper
DRKultur
Dansk dokumentarserie. I april 1970 starter Danmarks 2. kvindebevægelse med en rødstrømpedemonstration ned ad Strøget i København. Det bliver starten på en stribe aktioner. Bl.a. den første Femø-lejr, der bliver en livsændrende oplevelse for mange. Sideløbende oplever vi i tilbageblik den 1. kvindebevægelse. For 100 år siden førte kvinder en 45 år lang kamp for retten til at stemme og dermed bestemme over sig selv. En af de medvirkende nydanske kvinder sammenligner sin nuværende situation med dengang.
Log ind og få adgang
Du skal logge ind med Unilogin eller WAYF - så kan du låne materialetRødstrømper og Blåstrømper
Denne dokumentarserie skildrer kvindebevægelsens historie med udgangspunkt i årstallene 1970 og 1870.
Første afsnit tager udgangspunkt i instruktør Mette Knudsens egen livssituation. Og det beskrives, hvordan de to årstal 1870 og 1970 kommer til at spille en stor rolle.
Mette Knudsen var med til at starte Rødstrømpebevægelsen i 1970, og man får fortalt vidnesbyrd om de første år både af hende og andre rødstrømper fra den gang.
Derefter vendes blikket mod 1870, hvor kvindebevægelsen i Danmark starter med bl.a. grundlæggelsen af Dansk Kvindesamfund i 1871. Der fortælles om et de mest centrale stridspunkter i tiden, nemlig kampen for stemmeret.
Udsendelsen giver en fin intro til kvindebevægelsens historie, og kan danne udgangspunkt for det videre arbejde med kvindebevægelse, kampen for ligeret, ligeløn, kønsroller mm.
Dokumentarserien vil derfor være velegnet i flere fag, men især i historie, dansk og samfundsfag.
-
Historie
-
Historiebrug
-