Du er ikke logget ind
Tilbage
DR2 Tema
Brød Brød Brød
DR2
Danskerne er blevet en nation af brødbagere. Brød er blevet smart og eksklusivt. Men er brød i det hele taget sundt, og hvorfor skal et brød hos en bager koste over 30 kroner? Det undersøger denne temalørdag som også tester Lagkagehusets rugbrød mod Kvicklys bake-off, og vi rekonstruerer, hvordan de allerførste danske brød blev lavet. Vi sender også en uddødende race, nemlig den lille håndværksbager, ud for at se, hvad der skal til for at overleve i den stigende konkurrence, der er på brødmarkedet. Det sender ham bl.a. også en smuttur til Italien for at få inspiration til, hvordan det superpopulære Filonebrød bliver til. Og mon han kan overtale italienerne til at spise det danske rugbrød? I temaaftenens andet indslag fortæller glutenallergikeren Maggie Beidelman om, hvorfor industrielt fremstillet amerikansk brød gør hende syg på grund af store mængder af gluten, der ikke findes i europæisk brød. Til slut følges den engelske mesterbager Tom Herberts forsøg på at lave et økologisk brød, der kan blive nummer et i en stor bagekonkurrence.
Brød Brød Brød
9.-10. klasse
Ungdomsuddannelser
Voksenuddannelser
DR2
Danskerne er blevet en nation af brødbagere. Brød er blevet smart og eksklusivt. Men er brød i det hele taget sundt, og hvorfor skal et brød hos en bager koste over 30 kroner? Det undersøger denne temalørdag som også tester Lagkagehusets rugbrød mod Kvicklys bake-off, og vi rekonstruerer, hvordan de allerførste danske brød blev lavet. Vi sender også en uddødende race, nemlig den lille håndværksbager, ud for at se, hvad der skal til for at overleve i den stigende konkurrence, der er på brødmarkedet. Det sender ham bl.a. også en smuttur til Italien for at få inspiration til, hvordan det superpopulære Filonebrød bliver til. Og mon han kan overtale italienerne til at spise det danske rugbrød? I temaaftenens andet indslag fortæller glutenallergikeren Maggie Beidelman om, hvorfor industrielt fremstillet amerikansk brød gør hende syg på grund af store mængder af gluten, der ikke findes i europæisk brød. Til slut følges den engelske mesterbager Tom Herberts forsøg på at lave et økologisk brød, der kan blive nummer et i en stor bagekonkurrence.
Materialet indeholder
Det daglige brød (60 min)Problemet med brød (26 min)
Det perfekte brød (60 min)
Log ind og få adgang
Du skal logge ind med UNI-login eller WAYF - så kan du låne materialtBrød Brød Brød
Hent PDF med kapitelmærkning
01
00:01:30
00:01:30
Det daglige brød
02
01:02:51
01:02:51
Problemet med brød
03
01:28:30
01:28:30
Det perfekte brød
Udgiver
DR2
Udgivelsesår
2014
Faustnummer
TV0000029690
Fysisk beskrivelse
TV-optagelse, 148 min
Sprog
Dansk, Engelsk
Undertekster
Dansk
Materialetype
TV-udsendelse
Spilletid
148 min..
TV-dato
31. maj 2014 kl. 20.00