Grimme ællinger og forbudte drifter
DR2
Liv Thomsen præsenterer sin krønike om 1800 tallets kunst og kulturhistorie sat ind i en social og politisk sammenhæng. Det Kongelige Teater er både talerstol og scene i en tid, hvor man sjældent ustraffet diskuterer politik. Det er også H.C. Andersens drømmes mål og man følger ham i 1830erne, hvor han bliver eventyrdigter. Borgerskabet dyrker hverdagen og det nære liv i stuerne. På teatret arbejder hr. og fru Heiberg på at skabe respekt om den kunstart, de vil udvikle skuespillet til.
Log ind og få adgang
Du skal logge ind med Unilogin eller WAYF - så kan du låne materialtDR har i 8 afsnit sat lyd og billeder på 1800-tallets litteratur- og kulturhistorie.
De enkelte afsnit kan indgå i danskundervisningen som et supplement til den litteraturhistoriske tilgang. Men vil også kunne anvendes i historieundervisningen som supplement.
Serien og de enkelte afsnit kan bruges både som litteraturhistorisk introduktion og forfatterintroduktion på samme tid. Anvendt på denne måde kan serien aflaste og supplere - ikke afløse - de mere teksttunge litteraturhistoriske introduktioner.
Serien kan selvfølgelig bruges på hele eller dele af århundredet, da hvert afsnit står uafhængigt af de andre.
De enkelte afsnit vil også kunne anvendes som introduktion til periodelæsning: romantikken, romantismen, det moderne gennembrud etc.
Den pædagogiske vejledning til ungdomsuddannelserne rummer også en kort introduktion til hvert afsnit.
MitCFU
Hertil findes pædagogisk vejledning - gymnasiet
Hent PDF-
Dansk
-
Fortolkning
-
-
Historie
-
Historiebrug
-