DR2
Prisvindende dansk dokumentarfilm fra 2022. Et usædvanligt nært og eksistentielt portræt af billedkunstneren Apolonia Sokol fortalt over hele 13 år af den danske dokumentarist Lea Glob. En af det seneste års helt store sensationer og en film af en sjælden dybde og styrke.
Log ind og få adgang
Du skal logge ind med Unilogin eller WAYF - så kan du låne materialetUdsendelse handler om kunstneren Apolonia, som forsøger at tage kvinderne ud af stereotyperne og give dem retten til at leve i en verden som frie mennesker i eget billede. Apolonia fokuserer i hendes kunst på det levede liv, mangfoldigheden, at turde skille sig ud og være sig selv, at turde træde udenfor normen, at turde finde sig selv og opleve livets barske påvirkninger. Disse perspektiver forsøger Apolonia at fange og fremstille i hendes malerier, som bliver til virkelige forbilleder - moderne kvinder, Dronninger. Apolonias værker står i stor kontrast til nutidens sociale medier, hvor perfekthed, ensrettethed og normer er stærkt dominerende.
Samtidig får vi det ekstra perspektiv i at følge dokumentaristen Lea, som ligeledes er en kvindelig kunstner der rammes af livets alvor og dermed ender som motiv for et af Apolonias billeder.
Udsendelsen er stærk og italesætter en bred og positiv tilgang til sundhed ved at omfavne emner som livskvalitet og ulighed i sundhed.
Arbejder I med udsendelsen, har I mulighed for at arbejde det obligatoriske emne sundhed- og seksualundervisning og familiekundskab ind i undervisningen i udskolingen. F.eks. kan I arbejde med kompetencemålet "Eleverne kan vurdere normer og rettigheder for køn, krop og seksualitet i et samfundsmæssigt perspektiv", eller med de obligatoriske færdigheds- og vidensområder livsstil og levevilkår, normer og idealer eller ulighed i sundhed.
-
Billedkunst
-
Kunstperioder
-
-
Dansk
-
Fortolkning
-
Temaer
-
-
Sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab
-
Sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab
-