En menneskelig maskine
DR's nyhedspodcast. Få et unikt indblik i én aktuel historie.
En ny chatbot får hele verden til at måbe. Den kan tilsyneladende reflektere over svære emner og finde plads til nuancerne. Skrive velformulerede tekster og sågar poesi. Alt sammen noget, der til forveksling kunne være skabt af os mennesker. Men hvordan skal vi egentlig reagere - bør vi være mere på vagt nu, hvor den kunstige intelligens begynder at ligne os mere - bliver klogere, dygtigere og mere kreativ. Kunstner og grundlægger af kunststudiet, Artificial Mind, Cecilie Waagner Falkenstrøm, fortæller om kunstig intelligens som et fascinerende og lidt foruroligende spejl på os mennesker.
Log ind og få adgang
Du skal logge ind med UNI-login eller WAYF - så kan du låne materialtI denne episode af Genstart interviewer Anna Ingrish kunstneren Cecilie Waagner Falkenstrøm om kunstig intelligens (AI).
I interviewet får lytteren forklaret, hvad AI er og hvad den bygger på. Falkenstrøm fortæller endvidere om sit kunstneriske virke, hvor AI spiller en stor rolle. Hun giver også sit bud på, om AI skal ses som en del af en dystopisk forestilling eller...?
Sidst, men ikke mindst, samtales der om AI, ChatGPT og udviklingen - vil AI overtage?
En spændende podcast, der både forklarer og lægger op til diskussioner om AI og brugen af AI.
Podcasten vil som udgangspunkt være egnet i alle fag, hvor der er en skriftlig dimension, nu da brugen af en Chatbot er almindeligt udbredt i skriftlige arbejder. Podcasten kan bruges som udgangspunkt for en samtale med eleverne om, hvad viden og læring er, hvad en Chatbot kan og kan bruges til, og hvad den ikke kan eller bør bruges til og andre beslægtede spørgsmål.
Podcasten vil kunne hæve en samtale og diskussion med eleverne op på et højere abstraktionsniveau, end spørgsmålet om "hvorfor man skal gøre noget en robot kan gøre?"
Endelig vil podcasten kunne bruges i forløb, hvor der ikke som udgangspunkt er fokus på den praktiske side (hjælp i en skrivesituation), men hvor emnet AI, Chatbots behandles ud fra en filosofisk vinkel eller en samfundsfaglig vinkel eller en biologisk vinkel eller ...?
-
Dansk
Søren Elbek