Genbrug
Af Nina Sahl
Genbrug giver viden om de mange forskellige måder, vi kan genbruge på - samt viden om CO2, og hvad det har med genbrug og Jordens klima at gøre.
Materialet indeholder
GenbrugBrug det igen
Genbrugspladsen
Forbrændingsanlæg
Deponi
Glas
Papir
Metal
Elektronik
Genbrug og genbyg
Skrotkunst
Genbrugsbutikker
Gammelt på mode
Når genbrug redder liv
Fra krop til krop
Vand
Jordens resurser
Hvads med klimaet?
Drivhuseffekten
Du kan gøre en forskel
Log ind og få adgang
Du skal logge ind med UNI-login eller WAYF - så kan du låne materialtEt didaktiseret læremiddel, som henvender sig til natur/ teknologi. Materialet kan understøtte kompetenceområdet perspektivering omkring teknologi og ressourcer, her tænkes det særligt anvendelsesbart som introducerende til forløb omkring forbrug, genbrug og affald, da materialet på få sider kommer bredt rundt i emnet med et perspektiverende sigte. Ligeledes kan læremidlet understøtte kompetenceområdet kommunikation ved at arbejde med fagord og begreber, men også som fagligt grundlag til elevproducerede naturfaglige tekster. Der kan arbejdes fælles i klassen eller i grupper ud fra udvalgte temaer.
Forlaget skriver: Genbrug handler om at bruge ting igen. Det kan man gøre på mange forskellige måder. Fx sortere sit affald, så det kan bruges igen. Brænde det for at producere varme og elektricitet. Eller forære sine gamle ting til nogen, der gerne vil bruge dem igen. I Genbrug får eleverne viden om de mange forskellige måder, vi kan genbruge på. De får også viden om CO2, og hvad det har med genbrug og Jordens klima at gøre.
Til Genbrug er der udarbejdet opgavesæt til faglig læsning på www.fagliglaesning.dk.
-
Natur/teknologi
-
Natur og miljø
-
Stof og energi
-
Teknologi og ressourcer
-
- Hertil findes supplerende materiale på seriens hjemmeside