Danmarks krige
Af Erik Dehn
Du forbinder måske ikke Danmark med krig, men krige og konflikter er en del af Danmarks historie. Bogen her giver indblik i nogle af de krige, vi har været involveret i siden vikingernes erobringstogter og frem til vor tids fredsbevarende missioner. For 12-15-årige.
Materialet indeholder
Vikinger i krigFredelige vikinger
Trediveårskrigen
Christian 4. på flugt
Englandskrigene
Slaget på Reden
Striden om Slesvig
Sejre og nederlag
Den store katastrofe
Tilbagetoget
Sønderborg bliver bombet
Misforståelser førte til krig
Nu skal der spares
De danske sønderjyder
Samarbejde og modstand
Den Kolde Krig
Ny dansk udenrigspolitik
Helvede i Afghanistan
Irak-krigen
Søg dækning
De hjemvendte
Log ind og få adgang
Du skal logge ind med UNI-login eller WAYF - så kan du låne materialtSom afslutning på et tema om Danmarks krige, kan læreren lade eleverne bladre i alle siderne på én gang, og til sidst som afrunding, sammen med læreren tale om, at historien om Danmark & krig ofte handler om "nederlag".
Se under "Supplerende materialer", hvor der ligger en henvisning til undervisningsmaterialet "Uden min far" fra Veterancentret.
Forlaget skriver: Danmarks historie har været præget af de krige, vi har deltaget i. Nogle gange har det været erobringskrige som i vikingetiden, hvor den danske konge var den mægtigste i Nordeuropa. Andre gange har vi måttet kæmpe, for at landet ikke skulle blive udslettet.
Siden 1948 har Danmark deltaget i fredsbevarende operationer og militære konflikter i udlandet. I alt har over 60.000 danske soldater været udsendt.
-
Historie
-
Historiebrug
-
- Gå til Uden min far - tværfagligt uv-materiale i dansk, samfundsfag, billedkunst mv.
- Hertil findes opgaver på seriens hjemmeside