Af Mette Vedsø
Hvad skal man dog stille op, når man har mistet sit arbejde og hele verden pludselig er trist og grå? Smuk, hjertevarm og lidt melankolsk fortælling, der stiller skarpt på "pytkassens" væsen. Til hyggestunder og gode snakke med 4-7-årige i hjemmet, såvel som i institutionen. Velegnet til dialogisk læsning.
Log ind og få adgang
Du skal logge ind med Unilogin eller WAYF - så kan du låne materialetPytkassen er en billedbog der kan bruges til dialogisk oplæsning og samtale med eleverne. Der kan samtales om handlingen, personernes ageren, sjove ord, om at få gode ideer og det at have et negativt eller positivt syn på ting der sker.
En anden ting der kan samtales om er billederne, som er meget anderledes og sjove. Der er mulighed for at gå på jagt efter forskellige ting og betydninger.
Der er også mulighed for at samtale med eleverne undervejs om ordet PYT og hvad en Pytkasse er for noget, hvad den kan bruges til. Lad eleverne lave deres egen Pytkasser og putte ting deri.

Forlaget skriver: Om kunsten at sige "pyt" :)
Papkassefabrikken skal flytte til udlandet og medarbejderne har sidste arbejdsdag. I afskedsgave får de hver en papkasse. Én putter bøger i og bliver boghandler, en anden putter hatte i og bliver hattemager. Men Damen går hjem til sin avislæsende mand og sin mutte undulat, hvor naboens græsslåmaskine larmer og bananerne er brune ... Hun aner simpelthen ikke, hvad hun skal tage sig til nu!
Mette Vedsø har skrevet en veltunet historie om frustration, vandpytter og nedadvendte mundvige samt om idérigdom, pytkasser og livsmod.
Pia Halse har illustreret med en ganske særlig, fabulerende sans for både vandpytter og pytkasser.
-
Dansk
-
Fortolkning
-