Ertebøllekulturen, Tutankhamon, Solvognen
På baggrund af den arkæologiske forskning inddeles jægerstenalderen i en række kulturer, hvoraf Ertebøllekulturen (ca. 5.400-4.000 f. kr.) er den sidste, og derfor kan opfattes som en overgangsperiode, der markerer et væsentligt brud i den historiske udvikling frem mod et bofast bondesamfund
Tutankhamon var farao i Egypten i en kort periode fra 1333 -1323 f. kr. Opdagelsen af Tutankhamons grav i 1922 gav et fantastisk indblik i forholdene i det gamle Egypten på alle livets områder - rigets organisering, religion, kunst, dagligdag, arbejdsliv osv
En sensommerdag i 1902 blev der for første gang pløjet i TrundholmMose i Odsherred. Ploven stødte på forskellige bronzegenstande, som bonden satte sammen til en vogn og en hest, og lod sin lille søn bruge som legetøj.
Log ind og få adgang
Du skal logge ind med Unilogin eller WAYF - så kan du låne materialetEn meget relevant bog hvis man skal arbejde med disse kanonpunkter. Med bogen præsenteres de tre første kanonpunkter på en overskuelig måde til 3.-4. klasses elever.Man kommer måske ikke så meget i bund med de tre emner, som hvis man havde en hel bog om emnerne - fx én af Gyldendals små fagbøger eller "Stenalderen - jægeren bliver bonde". Alt i alt dog en flot bog, med gode illustrationer og fotografier.

Forlaget skriver: HISTORIEKANON - Tre skud i kanonen er en helt ny serie historiebøger, som tager afsæt i folkeskolens historiekanon. Serien er tilpasset hele undervisningsforløbet fra 3. til 9. klasse således, at hver bog indeholder tre eller fire kanonpunkter.
Tre skud i kanonen skyder med skarpt, så eleverne både forstår baggrunden for kanonpunktet, bliver draget med ind i de afgørende situationer og beslutninger, samt får sat perspektiv på, hvordan historien udviklede sig på længere sigt. Bøgerne er fyldt med samtidige kilder, spændende billedmateriale, relevante kort, dramatiske tegninger, aktiviteter, idéoplæg og prøveforslag.
En kort lærerguide til hvert kanonpunkt kan fra medio 2009 downloades gratis på alinea.dk.
-
Historie
Søren Elmerdahl Hemmingsen
- Gå til Læs om historiekanonen og få undervisningsforslag og inspirationsmateriale til de enkelte emner på EMU.dk
- Hertil findes lærerguide på forlagets hjemmeside