Du er ikke logget ind
Tilbage
Farvel, kød
Af Maja Plesner
Hvad vil det sige at være vegetar og hvad må man spise? Og hvad er forskellen på en fleksitar og veganer? Fagbog for 13-16-årige.
OBS: Dette er et informationsmateriale til dig - det må ikke bruges i din undervisning
Fagklub. [Sort] Farvel, kød
7.-10. klasse
Ungdomsuddannelser
Af Maja Plesner
Hvad vil det sige at være vegetar og hvad må man spise? Og hvad er forskellen på en fleksitar og veganer? Fagbog for 13-16-årige.
Materialet indeholder
Mere eller mindre kødVand og CO2
Dyrevelfærd
Spis mest fra bunden
Hvad for en -tar?
Først og flest i Indien
Vegetarer i tal
Veganere går skridtet videre
Energi til din krop og hjerne
Lav en sandwich uden kød
Log ind og få adgang
Du skal logge ind med UNI-login eller WAYF - så kan du låne materialtForlaget skriver: Flere og flere danskere vælger at sige farvel til kød. De gør det fx af hensyn til klimaet eller dyrenes velfærd. Men hvordan kan man passe på klimaet ved at droppe bøffer og bacon? Og hvordan hænger dyrevelfærd sammen med at blive vegetar eller veganer? Det kan du blive klogere på her, hvor du også kan læse om at være fx ovo-vegetar eller fleksitar. Og om at spise efter madpyramiden og få næringsstoffer til kroppen og hjernen. Vil du lave en lækker kødfri sandwich? Så få masser af inspiration sidst i bogen.
Redaktør
Anna Willer
Lise Kloborg Pedersen
Lise Kloborg Pedersen
- Hertil findes opgaver på internettet
Udgiver
Alinea
Udgivelsesår
2023
Faustnummer
136 149 172
ISBN-nummer
9788723560346
Fysisk beskrivelse
29 sider
Sprog
Dansk
Materialetype
Bog