Af Erik Barfoed
Bjarne Reuters ikoniske roman fra 1991 er her genfortalt i som grafisk roman af Erik Barfoed og Kristian Eskild Jensen. Vi befinder os i 1942, og danskerne har været besat af Tyskland et par år. Vi følger en gruppe store drenge, der fra loftsrummet i Sankt Petri Kirke planlægger små aktioner, der skal ydmyge besættelsesmagten. Da gruppelederens lillebror, Lars, indlemmes i aktiviteterne, udfordrer han de andre til at lave deciderede sabotagehandlinger med brug af våben og sprængstof. Gruppen er splittet i spørgsmålet. Nogle falder fra, da det bliver rigtig farligt, mens andre kommer til. Drengene fra Sankt Petri som grafisk roman er først og fremmest en historie om unge, modige helte i krigstid, men der er vigtige sidehistorier om forbudt kærlighed og klasseskel.
Log ind og få adgang
Du skal logge ind med UNI-login eller WAYF - så kan du låne materialtDenne grafiske roman kan bruges både i dansk- og historiefaget - eller endnu bedre: Tværfagligt. I danskfaget er den et rigtig godt bud på det 3. hovedværk i 9. klasse, fx tænkt ind i temaer som krig, helte eller billedfortællinger. I historiefaget kan bogen bruges i forbindelse med kompetenceområdet 'historiebrug' til at vise, hvordan konstruktion af historiske fortællinger helt konkret finder sted.
I historiske romaner er der altid flere tider på spil, som er interessante at have for øje. I dette tilfælde mindst 4: Handlingens tid (1940'erne), originalromanens udgivelsestidspunkt (1991), den grafiske romans fortolkningstidspunkt (2023) og læsetidspunktet. Drengene fra Sankt Petri viser sig her som et værk, hvor modtandsbevægelsen fremstilles som rene helte - modsat eksempelvis filmen 'De forbandede år'.
Gyldendal
Dansk: 8., 9., 10. klasse
Hent PDF-
Dansk
-
Fortolkning
-
Temaer
-
-
Historie
-
Historiebrug
-